, 2023/5/15

A mindennapi munka nyüzsgése sokkal bonyolultabbá teszi a mindennapokat, mint ahogyan azt elképzeljük. Alkalmazottként vagy vállalkozóként a napi időbeosztás eléggé nyomasztó lehet, rengeteg dologgal kell foglalkoznia.

Szabadidős tevékenységek tippek

De hogyan veheted le a stresszt a válladról, ha van rá időd? Sok elfoglalt ember annyira belemerül a rendszeres időbeosztásába, hogy nehezen tudja jól érezni magát a szabadidejében. Számos módja van annak, hogy a pihenést figyelemre méltóvá és emlékezetessé tegye. Vezessük végig néhány tippünket, hogy jól érezd magad a szabadidődben.

Szórakoztató szabadidő eltöltése.

1. Tegyél egy kis megfelelő testmozgást

Nem szabad alábecsülni a testmozgás erejét, amely mind a fizikai, mind a mentális jólétet segíti. Ha van időd, menj el az edzőterembe, és próbálj ki egy új edzésprogramot. Ha fogyni szeretnél, mindenképpen nézd meg a thesite.org útmutatóját a fogyás bevált stratégiáiról.

A szakértők általában azt tanácsolják, hogy állíts össze egy edzéstervet, amely tartalmazza, hogy milyen gyakran és milyen típusú edzéseket végzel. Eleinte lehet, hogy nem lesz meg a fegyelem ahhoz, hogy betartsd a magadnak felvázolt ütemtervet. Céljaitól függően az eredmények nem lesznek azonnaliak, de a következetesség a helyes úton tart.

2. Olvass el egy-két oldalt a kedvenc témáidból

Semmi sem hasonlítható ahhoz, hogy folyamatosan képben legyél a téged izgató témákkal kapcsolatban. A karrierútad mellett azokat a területeket, amelyek természetesen érdekelnek, időről időre kutatni kell, különösen a szabadidődben. Például olvashatsz egy-két érdeklődési körödnek megfelelő témát, ami lehet az életmód, a sport, az utazás vagy az üzleti élet. Ha ez a helyzet, rengeteg online forrás áll rendelkezésedre, amelyek segítenek az elindulásban.

Érdekes módja az ilyen érdekes témák folyamatos felfedezésének, ha beállítod őket az értesítéseid közé. Így csak a legvonzóbb részeket kell majd elolvasni. Ha például futballrajongó vagy, érdemes beállítanod a legjobb futballversenyekről és -bajnokságokról szóló értesítéseket.

3. Új ötletek felfedezése

A szabadidőd egy különleges alkalom arra, hogy kipróbáld azokat az ötleteket, amelyek állandóan a fejedben csengenek. A világ legsikeresebb márkái, termékei, vállalatai stb. mind egy ötlettel kezdődtek, amelyet aztán továbbvittek. Lehet, hogy a munkád a világ legelfoglaltabb állása, de egyszerűen nem hagyhatod, hogy megfosszon téged az ötletelés és az új ötletek felfedezésének lehetőségétől.

Az egyik bevált módja annak, hogy elkezdd felfedezni az ötleteidet, az, hogy odafigyelsz rájuk és ápolod őket. A legjobb alkalom arra, hogy tiszta képeket rajzolj az ilyen ötletekről, amikor szabadidőd van. Egyszerre csak egy lépést tegyél, amíg nem leszel képes teljes munkaidőben követni ezeket az ötleteket.

Ha van egy álmod, a szabadidődben építhetsz annak megvalósítására. Tehát ne pazarolja el, használja ki bölcsen az időt.

4. Játssz videojátékokkal

Semmi sem olyan élvezetes, mint egyedül vagy akár a családdal és a barátokkal játszani kedvenc videojátékaidat. A sportjátékoktól kezdve az első személyű lövöldözős játékokon át a kaszinójátékokig mindenki számára elérhetőek a játékok.

Az Asiabet például számos online kaszinójátékot kínál - mind a globális, mind a csak Ázsiában elérhető játékokat. Hozzáférhetsz az összes legjobb online kaszinó átfogó értékeléséhez, megnézheted, milyen üdvözlő bónuszok állnak rendelkezésedre, és játszhatsz az összes kedvenc játékod demójával. Kezdje egy-két értékelés elolvasásával, hogy segítsen eligazodni.

Ezenfelül számos mobiljátékkal játszhatsz, amelyekkel elütheted az időt, és olyan klasszikusokkal, mint a Tetris vagy a Monopoly, ingyenesen játszhatsz.

5 Lógj együtt a barátaiddal

A munka hektikus lehet, de a nagyszerű barátok enyhíthetik a feszültséget, ha velük lógsz. Időről időre azt tanácsoljuk, hogy lógj együtt néhány barátoddal, akik megnyugvást hoznak neked. Sokkal nagyobb az élvezet, ha olyan barátokkal találkozol, akiket már rég nem láttál. Játszhattok egy játékot, kalandozhattok, vagy akár bulizhattok is, és szórakozhattok, amennyire csak tudtok!

Egy jó baráti társaság, amely pozitív tevékenységekben vesz részt, segíthet az önfejlesztésben. Számos olyan tevékenység van, ahol kapcsolatot építhetsz a barátaiddal, és elfelejtheted a mindennapi élet stresszét.

6 Látogass ki a szabadba

Ha városi környezetben dolgozol, és szükséged van egy kis változatosságra, akkor látogass el a természetbe. Egy hosszú kirándulás a természetben csodákat tehet a mentális egészségével. A friss levegő és a testmozgás segít abban, hogy felfrissülve vágj neki a következő munkahétnek.

Ráadásul remek összekovácsoló tevékenységként is használható a család/barátok és a kollégák között. Ha az időjárás jó, akár kempingezni és grillezni is lehet. Ha az időjárás hideg, és olyan szerencsés vagy, hogy hegyek mellett laksz, egy napra síelni is elmehetsz, ami óriási szórakozás és egyben kemény edzés is.

Következtetés

Az, hogy hogyan töltöd a szabadidődet, teljesen személyes preferencia kérdése, de azt javasoljuk, hogy tedd emlékezetessé és izgalmassá. A munka időnként megterhelő lehet, ami azt jelenti, hogy a szabadidőd az életed minden aspektusa szempontjából fontos; leginkább a mentális egészséged szempontjából. Ha pozitív dolgokra, például olvasásra vagy túrázásra fordítod az idődet, az segít neked fejlődni és jobb emberré válni.

Ebben a cikkben adtunk néhány ötletet, hogy segítsünk neked megalapozott döntést hozni a szabadidőddel kapcsolatban. Azonban rengeteg dolog van, amit megtehetsz. Amikor eldöntöd, hogyan töltsd el a szabadidődet, vedd figyelembe a következő tényezőket: pozitív-e a tevékenység, mennyibe kerül, és praktikus-e? Innen kiindulva új szenvedélyeket találhat, vagy formálhatja a jelenlegieket.

Tippek és trükkök- Szabadidős tevékenységek

Fókuszálj

Mit tesz a holland lakosság azért, hogy megőrizze hidegvérét? Az Erasmus Boldogsággazdaságtani Kutatószervezet blogjaival a hollandiaiaknak szeretne egy friss adag inspirációt adni. Ezt úgy tesszük, hogy összefoglaljuk a tippeket és trükköket, és kiemelünk néhány idézetet a COVID-19 tanulmányból. Ezen a héten a reflektorfényben: szabadidős tevékenységek.

Az, ahogyan a COVID-19 kitörése előtt a szabadidős tevékenységeket végeztük, drasztikusan különbözik attól, ahogyan most a szabadidőnket töltjük. A boltok zárva vannak, a kávézók és éttermek pedig elhagyatottak. A sportklubok és az edzőtermek kihaltak. Kénytelenek vagyunk új módon megszervezni a szabadidőnket. Szerencsére még mindig bőven van választási lehetőségünk, a kutatásunkból származó tucatnyi tipp és trükk szerint.

Mozogj tovább

A testmozgás nem kell, hogy nehéz legyen. Fontold meg a kinti sétát, vagy menj el biciklizni (természetesen a RIVM szabályait tiszteletben tartva) . A virtuális média, például a YouTube és az Instagram segíthet a meditációban, a testmozgásban és a jógagyakorlatokban. A legújabb kutatások A külső boldogságról szóló külső kutatások a válság idején azt mutatják, hogy a testmozgás a legnagyobb pozitív hatással van a boldogságra.

"Minden reggel végezz egy edzést, lehetőleg a partnereddel együtt. Ez lehet például: "Nederland in beweging", egy jógaóra a YouTube-ról vagy egy erőteljesebb edzés egy alkalmazáson keresztül (például egy 7 perces edzés) vagy egy páros edzés a YouTube-on keresztül. Nagyon vitalizáló."

Használd a kreativitásodat és élvezd másokét

Kreativitásodat otthon is sokféleképpen kifejezheted. Vegyük például a rajzolást, kézműveskedést, varrást, fényképezést, fotókönyvek készítését, festést, képeslapok tervezését (és küldését). Nincs kedved saját magadnak készíteni valamit? Élvezd az online művészeti túrákat, zenéket, podcastokat, filmeket és sorozatokat.

"Most, hogy mindenkinek sokat kell online lennie, minden barátomnak küldtem egy saját készítésű, fényképes képeslapot. Mindenkinek személyes üzenetet és egészséget kívánok. Nagyon pozitív reakciókat kaptam, és ez jó érzés! Így kétszeresen is boldogságérzetem van, a készítés közben és amikor megkapom a reakciókat!

Maradj kapcsolatban

Használjátok a digitális eszközöket, hogy folyamatosan lássátok és halljátok egymást. Befejeztétek a beszélgetést? Ne aggódj! Videohívás segítségével virtuálisan is játszhattok fizikai társasjátékokat. Fontold meg azt is, hogy online játékot játszol (pl. Houseparty, Wordfeud, Steam segítségével) vagy online kvízt szervezel szeretteidnek.

Nézd a dolgok fényes oldalát és élj a jelenben.

Sokak számára az olyan tevékenységek, mint a főzés, a rendrakás, a házi feladathoz való korrepetálás és a vacsora elkészítése kötelezettségnek tűnnek. A barkácsolás és a kertészkedés sem mindenki számára hobbi, ahogy az idős szomszédnak való bevásárlás sem. Sok válaszadó azt javasolja, hogy az ilyen jellegű tevékenységeket pozitív szemlélettel átkeretezzük. Ne tekintsük az ilyen típusú napi tevékenységeket kötelezettségnek, hanem inkább az életünk értelmének forrásaként. Légy figyelmes az élet "normális dolgaira", és élj a mostban. Tudjuk a tudománybólOpens external, hogy a mindfulness jót tesz a boldogságodnak.

"Maradj aktív, és gondoskodj arról, hogy "látható" légy a számodra fontos emberek számára. Gondolj rá úgy, mintha nyaralnál. Nézd meg a dolgokat új szemüvegen keresztül, és engedd meg magadnak a saját időbeosztásodat. Állj ellen a médiaüzenetek lefelé tartó spiráljának, ez egész nap leköt, de nem hoz neked semmit."