, 2023/5/16

Ha otthona design frissítésre szorul, de korlátozott a költségvetése, és még kevesebb az ideje, akkor jó helyen jár. Több otthoni dekorációs ötletet állítottunk össze, hogy segítsünk elindulni.

Egyszerű otthoni dekorációs ötletek

Egy egyszerű dologgal, mint például egy hangsúlyos fal, színes izzó vagy új díszpárna, teljesen újjávarázsolhatja a tér hangulatát - modern és időtálló módon, elegánsan. A legjobb rész? Minden dekorációs ötletet egyetlen nap alatt elvégezhet, és a végeredmény úgy fog kinézni, mintha sokkal hosszabb időbe telne megvalósítani.

Keress más helyet a virágoknak

Ha állandóan tartasz egy vázát virágokkal a konyhában vagy a nappaliban, terjeszd ki ezt a friss virágok iránti szeretetet az egész házra. Ez tökéletes ürügy arra, hogy befektess egy új vázába a hálószobád vagy a fürdőszobád számára. Ebben a Katie Ridder által tervezett New York-i lakásban egy gömb alakú váza szép buborék részletet ad. Vagy ha a valódi virágok gondozása túl sok időt és energiát igényel, válassz művirágokat.

CSeréld ki a művészetet

Legyen szó néhány apró keretről - mint ebben a Jae Joo által tervezett hálószobában - vagy közepes méretű képekről a galéria falán, könnyen kicserélheted őket friss találatokkal. Szakíts ki oldalakat egy asztali könyvből, vagy látogass el egy bolhapiacra új művekért.

Tégy egy nagy tükröt

Helyezz el egy nagyméretű tükröt a kandallód fölé, ahogy Alison Victoria, az HGTV sztárja tette az atlantai loftjában, vagy keres egy másik üres falterületet - legyen az a folyosódon, bejárati részen vagy a hálószobádban. Nemcsak jól fog kinézni, hanem a szobát is nagyobbnak és világosabbnak fogja láttatni.

Frissitsd a kávézóasztalon a könyveket

Ha nem tudsz ellenállni egy jó kávézóasztali könyvnek, szerezz be egy újat a gyűjteményedbe. Vagy ha különböző részein tartod őket otthonodnak, egyszerűen rendezd át a kupacokat új megjelenés érdekében. Itt, egy Barrie Benson által tervezett nappaliban, a négy kupac könnyedén új elrendezést és sorrendet kaphat csak az asztalon lévő könyvek felhasználásával.

Rögzitsd a dekorációt az álványhoz

Nincs több helyed a falon a művészetnek? Nem probléma. Akaszd fel bármit a festményektől és fali lámpáktól a növényekig és könyvjelzőkig egy állványon. Itt van egy útmutató arról, hogyan lehet művészetet felfüggeszteni könyvespolcokra, amely segítségedre lesz a folyamat során, tartalmazva tippeket a tervező Marissa Bero-tól, aki már sok otthoni könyvtárban alkalmazta ezt a módszert, beleértve azt is, amit itt látsz.

Alakits ki egy kellemes olvasósarkot

Nincs kijelölt olvasósarok? Nem probléma. Ha otthonodban nincs olyan szabad terület, amelyet átalakíthatnál egy olvasósarkká, rendezd be a nappalidat úgy, hogy két szerepet töltsön be, mint egy hangulatos pihenőhely. Heidi Caillier itt stratégikusan választott bútorokat olyan anyagokkal és formákkal, amelyek egyszerre elegánsak és otthonosak, tökéletesek vendégfogadáshoz vagy egyedül pihenéshez.

Ne félj a fekete festéktől

A puha fekete festékszín ebben a hálószobában különlegessé és intimitással tölti el, olyan módon, amit sosem érhetsz el egy világosabb árnyalattal (ez a konkrét árnyalat a Farrow & Ball Railings). Az eklektikus bútorok jól illeszkednek a sötétséghez is, hozzáadva egy élvezett és otthonos hangulatot.

Állits be egy üres kandallót

Gondold újra, hogyan rendezed be egy üres kandallót. Ebben a textúrában gazdag környezetben a belsőépítész, Leanne Ford egy üres kandallót egy kis galériává alakított, hogy megmutassa benne a kerámiákat és műalkotásokat.

Kezeld az ablakaidat

Az ablakok megfelelő kezelése minden különbséget megtud tenni. Különösen kedveljük a vidám mintázattal rendelkező redőnyöket. "Ellentmond a dekorációs alapelveknek, de kis minták használata egymás mellett könnyebb a szemnek" - mondja Kristin Panitch belsőépítész, aki tervezte ezt a álomszerű rózsaszín hálószobát.

Átdolgozhatod a könyvespolcot

Az ólomsötétbe festett faanyagtól a modern oldalszékig és a letisztult létráig, ez a Fiona Lynch által tervezett otthoni könyvtár egy gyönyörű kortárs megközelítése a hagyományos designnak. Tele lehet tölteni könyvekkel - vagy dekorációs kiegészítőkkel és dísztárgyakkal, mint például vázák és szobrok, hogy felbontsa a könyvek falának monotonitását. Vagy színkoordinálhatod a könyveidet. Nemcsak összefüggőbbnek fog tűnni, hanem ha sok élénk színű könyved van, azok még inkább kiemelkednek majd.

Hozd létre a reggeliző sarkodat

Reggeli kilátással? Igen, kérem. Ez az egyik vidéki elegancia és enyhén rusztikus, mégis polírozott. Emellett azt is bizonyítja, hogy nem kell valódi beépített sarokban lenned ahhoz, hogy elérjed a megfelelő hangulatot.

Frissitsd fel az előszobádat

Ha nincs nagy előcsarnokod - vagy van, de némi szeretetet igényel -, helyezz el egy kis konzol asztalt. Egy formális, mégis modern esztétika érdekében válassz hagyományos asztalt, majd függessz fel fölé modern absztrakt műalkotásokat. Támaszd meg néhány portrét a falnak, hogy lazábban megközelítsd a galéria falát.

Csak használj hosszú szőrü báránybőrt

Ha otthonod valamelyik része túl szigorúnak tűnik, a hosszú szőrű bárányszőnyegek a legegyszerűbb megoldást nyújtják. Melegérzetet, textúrát és kényelmet visznek be, miközben rendkívül megfizethetőek és könnyen áthelyezhetők az otthonodban, ahogy változnak az igényeid és a hangulatod.

Ágy, hálószoba, bútor, szoba, belsőépítészet, ágykeret, fal, ingatlan, ágynemű, lepedő,

Cseréld ki a dekoratív párnákat

A dekoratív párnák a legegyszerűbb módja annak, hogy felfrissítsd a hálószobát vagy a nappalit. Egy új szín, minta vagy forma bevezetése egy dekoratív párnával teljesen újjávarázsolhatja az egész teret.

Természetes anyagokkal díszítsd a tereket.

Használj fa, fonott vagy természetes szövetekből készült dekorációs tárgyakat, mint például fonott kosarak, fa vázák vagy növények. Ez a természetes megjelenés frissességet és melegséget ad a térnek.

Használj tükröket a tér optikai megnövelésére. Akár a nappaliban, akár a hálószobában elhelyezett tükör segít vizuálisan nagyobbnak és világosabbnak láttatni a teret. Próbálj ki nagyobb méretű tükröket vagy több kisebb tükröt csoportosítva.

Használj megfelelő világítást. A helyes világítás elengedhetetlen a tér hangulatának és funkcionalitásának javításához. Kísérletezz a lámpák elhelyezésével és típusaival, hogy megfelelő mennyiségű és hangulatú fényt biztosíts a különböző helyiségekben.

Ne felejts el hangsúlyos elemeket használni. Például egy hangsúlyos falfestés, egy extravagáns lámpa vagy egy merész tapéta minta kiválóan felpezsdítheti a tér hangulatát és egyedi jellegét.

Keverd az anyagokat és textúrákat. Használj különböző anyagokat és textúrákat, mint például plüss, bőr, vászon vagy fa, hogy érdekes és sokszínű megjelenést érj el a bútorok és díszek között.

Használd ki a falakat. A falakat is használhatod a tér dekorálására. Akaszd fel képeket, tükröket vagy polcokat a falra, hogy kihasználd az üres teret és vizuális érdeklődést kelts a szobában.

Remélem, hogy ezek az ötletek segítenek neked a lakásod felfrissítésében és a tér szépének és rendezettének megteremtésében.