, 2023/5/18

Könnyű vacsoraötletek, ha nem tudod, hogy mit készíts Néha csak egy egyszerű vacsora receptre van szükséged - egy olyanra, amely tökéletes a zsúfolt estékre, amikor nem akarsz órákat tölteni a konyhában, de mégis valami tartalmasabbra vágysz.

Könnyű vacsoraötletek

Ezért összegyűjtöttük néhány kedvenc könnyű vacsoraötletünket, a személyre szabható pizzáktól kezdve az egyszerű kevergetéses sütésig. A vacsora pillanatok alatt elkészül! Egy fárasztó, nehéz nap után könnyen elkészitheted ezeket a recepteket. Sok sikert és jó étvágyat kivánok.

Fajita pergamenben sült csirke

Összetevők

1 adaghoz

pergamenpapír vagy alumíniumfólia, 30,5 x 46 cm (12x18 hüvelyk)

1 csirkemell

½ piros paprika, szeletelve

½ sárga paprika

¼ lilahagyma, szeletelve

3 evőkanál salsa

1 teáskanál taco fűszer

1 evőkanál mexikói sajtkeverék

1 evőkanál olívaolaj

só, ízlés szerint

bors, ízlés szerint

Elkészítés

Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra (400 °F).

Hajtsd félbe a pergamenpapírt, majd nyisd fel.

Vékonyra szeleteljük a paprikát és a hagymát, és a pergamenpapír egyik felére fektetjük.

Locsoljuk meg olajjal, és szórjuk meg sóval és borssal.

Fektesd a csirkét a paprikára. Ízesítsük taco fűszerrel, sóval és borssal, és kanalazzuk rá a salsát. Tegyük a tetejére a sajtot.

Hajtsuk a pergamenpapírt a csirke fölé, és a szélei mentén hajtsuk össze a papírt.

Süssük 25-30 percig, vagy amíg a csirke belső hőmérséklete eléri a 165˚F (75˚C) értéket.

Jó étvágyat!

One-Pot citromos fokhagymás garnélarákos tészta

Ez az egyszerű, 30 perces tésztarecept olyan hozzávalókat alakít át, amelyek már a konyhádban vannak, és olyan előkelő tenger gyümölcsei ételt készíthetsz belőlük, amelyet a következő vacsorapartidon is szívesen tálalsz majd. És mivel az egész étel egyetlen edényben készül, a takarítás is egyszerű.

Összetevők

4 adaghoz

8 oz linguine (225 g)

2 evőkanál olívaolaj

8 evőkanál sótlan vaj, 1 rúd

4 gerezd fokhagyma, apróra vágva

1 teáskanál pirospaprika pehely

1 ¼ font nagy garnélarák(570 g)

só, ízlés szerint

bors, ízlés szerint

1 teáskanál szárított oregánó

4 csésze bébispenót(160 g)

¼ csésze parmezán sajt(25 g), reszelve

2 evőkanál friss petrezselyem, apróra vágva

1 evőkanál citromlé

Elkészítés

Egy nagy fazékban forralj vizet, és adja hozzá a tésztát. Főzzük (gyakori kevergetés mellett) al dente-re.

Szűrjük le és tegyük félre a tésztát.

Ugyanebben a serpenyőben melegítsünk olívaolajat és 2 evőkanál vajat. Adjuk hozzá a fokhagymát és a zúzott pirospaprikát, és főzzük, amíg illatos nem lesz.

Dobjuk bele a garnélarákot, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, és addig keverjük, amíg a garnélarák rózsaszínűvé kezd válni, de nem főtt meg teljesen.

Adjuk hozzá az oregánót és a spenótot, főzzük, amíg megfonnyad.

Tegyük vissza a főtt tésztát a fazékba, adjuk hozzá a maradék vajat, a parmezánt és a petrezselymet. Keverjük addig, amíg jól összekeveredik, és a vaj megolvad.

Amikor a garnélarák megfőtt, adjuk hozzá a citromlevet, keverjük össze még egyszer, majd forrón tálaljuk.

Jó étvágyat!

Csirke és zöldség Stir-Fry

Bátran változtassuk meg a fehérjét vagy a zöldségeket attól függően, hogy mi van a hűtőnkben. Az egyszerű szósz olyan ízvilágot biztosít, amely összefogja az ételt, függetlenül attól, hogy mi az.

Összetevők

6 adaghoz

1 font csirkemell (455 g), felkockázva

só, ízlés szerint

bors, ízlés szerint

1 font brokkolivirág(455 g)

8 oz gomba(225 g), felszeletelve

3 evőkanál olaj a sütéshez

SZÓSZ

3 gerezd fokhagyma, apróra vágva

1 evőkanál gyömbér, apróra vágva

2 teáskanál szezámolaj

⅓ csésze csökkentett nátriumtartalmú szójaszósz (80 ml)

1 evőkanál barna cukor

1 csésze csirkehúsleves(240 ml)

¼ csésze liszt(30 g)

Elkészítés

Egy nagy serpenyőben, közepesen magas hőfokon tegyen bele 1 evőkanál olajat. Amint az olaj felforrósodott, tegye bele a csirkét, fűszerezze sóval és borssal, és addig párolja, amíg átsül és megbarnul. Vegye ki a főtt csirkét a serpenyőből, és tegye félre.

Ugyanebben a serpenyőben melegítsünk fel 1 evőkanál olajat, és adjuk hozzá a gombát. Amikor a gomba kezd megpuhulni, adjuk hozzá a brokkolivirágokat, és kevergetve pirítsuk, amíg a brokkoli megpuhul. Vegye ki a főtt gombát és brokkolit a serpenyőből, és tegye félre.

Adjon a serpenyőbe 1 evőkanál olajat, és párolja a fokhagymát és a gyömbért, amíg illatos nem lesz. Adja hozzá a szósz többi hozzávalóját, és keverje simára.

Tegye vissza a csirkét és a zöldségeket a mártásos serpenyőbe, keverje, amíg átmelegszik.

Tálalja forró rizzsel vagy tésztával.

Jó étvágyat!

Frissített Ramen

Hozzávalók

1 adaghoz

1 csomag instant ramen, elkészítve

1 tojás, tükörtojás

3 szelet szalonna, főzve és apróra vágva

1 evőkanál újhagyma, vékonyan felszeletelve

kóser só, ízlés szerint

fekete bors, ízlés szerint

Elkészítés

Egy edénybe, amelyben 2 csésze (480 ml) forrásban lévő víz van, adja hozzá a ramen fűszercsomagot és egy evőkanál vajat. Keverje, amíg a vaj elolvad, majd adja hozzá a ramen tésztakockát, és főzze, amíg a tészta megpuhul, 2 percig. Öntse a rament egy tálba.

Az elkészített ramen tetejére tegye a tükörtojást, a szalonnát és a mogyoróhagymát, és fűszerezze sóval és borssal.

Jó étvágyat!

Fekete bab-töltött édesburgonya

Hozzávalók

4 adaghoz

2 evőkanál olívaolaj

4 csont nélküli, bőr nélküli csirkecomb, felszeletelve

só, ízlés szerint

bors, ízlés szerint

1 font zöldbab (455 g)

2 csésze cseresznyeparadicsom(400 g), félbevágva

½ csésze bazsalikomos pesto(115 g)

Elkészítés

Egy nagy serpenyőben hevítse fel az olívaolajat, és tegye bele a csirkecombokat.

Fűszerezzük sóval és borssal. Amikor a csirke teljesen átsült, vegyük ki a serpenyőből.

Szeletelje csíkokra, és tegye félre.

Adjuk hozzá a zöldbabot, és főzzük ropogósra.

Tegyük vissza a csirkecsíkokat a serpenyőbe, majd adjuk hozzá a paradicsomot és a pestót. Keverje addig, amíg teljesen össze nem keveredik.

Azonnal tálalja, vagy ossza szét 4 ételtároló edénybe, és tárolja a hűtőszekrényben. Hűtve akár 4 napig is eltartható.

Jó étvágyat!