, 2023/5/18
Könnyű vacsoraötletek, ha nem tudod, hogy mit készíts Néha csak egy egyszerű vacsora receptre van szükséged - egy olyanra, amely tökéletes a zsúfolt estékre, amikor nem akarsz órákat tölteni a konyhában, de mégis valami tartalmasabbra vágysz.
Ezért összegyűjtöttük néhány kedvenc könnyű vacsoraötletünket, a személyre szabható pizzáktól kezdve az egyszerű kevergetéses sütésig. A vacsora pillanatok alatt elkészül! Egy fárasztó, nehéz nap után könnyen elkészitheted ezeket a recepteket. Sok sikert és jó étvágyat kivánok.
Fajita pergamenben sült csirke
Összetevők
1 adaghoz
pergamenpapír vagy alumíniumfólia, 30,5 x 46 cm (12x18 hüvelyk)
1 csirkemell
½ piros paprika, szeletelve
½ sárga paprika
¼ lilahagyma, szeletelve
3 evőkanál salsa
1 teáskanál taco fűszer
1 evőkanál mexikói sajtkeverék
1 evőkanál olívaolaj
só, ízlés szerint
bors, ízlés szerint
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra (400 °F).
Hajtsd félbe a pergamenpapírt, majd nyisd fel.
Vékonyra szeleteljük a paprikát és a hagymát, és a pergamenpapír egyik felére fektetjük.
Locsoljuk meg olajjal, és szórjuk meg sóval és borssal.
Fektesd a csirkét a paprikára. Ízesítsük taco fűszerrel, sóval és borssal, és kanalazzuk rá a salsát. Tegyük a tetejére a sajtot.
Hajtsuk a pergamenpapírt a csirke fölé, és a szélei mentén hajtsuk össze a papírt.
Süssük 25-30 percig, vagy amíg a csirke belső hőmérséklete eléri a 165˚F (75˚C) értéket.
Jó étvágyat!
One-Pot citromos fokhagymás garnélarákos tészta
Ez az egyszerű, 30 perces tésztarecept olyan hozzávalókat alakít át, amelyek már a konyhádban vannak, és olyan előkelő tenger gyümölcsei ételt készíthetsz belőlük, amelyet a következő vacsorapartidon is szívesen tálalsz majd. És mivel az egész étel egyetlen edényben készül, a takarítás is egyszerű.
Összetevők
4 adaghoz
8 oz linguine (225 g)
2 evőkanál olívaolaj
8 evőkanál sótlan vaj, 1 rúd
4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 teáskanál pirospaprika pehely
1 ¼ font nagy garnélarák(570 g)
só, ízlés szerint
bors, ízlés szerint
1 teáskanál szárított oregánó
4 csésze bébispenót(160 g)
¼ csésze parmezán sajt(25 g), reszelve
2 evőkanál friss petrezselyem, apróra vágva
1 evőkanál citromlé
Elkészítés
Egy nagy fazékban forralj vizet, és adja hozzá a tésztát. Főzzük (gyakori kevergetés mellett) al dente-re.
Szűrjük le és tegyük félre a tésztát.
Ugyanebben a serpenyőben melegítsünk olívaolajat és 2 evőkanál vajat. Adjuk hozzá a fokhagymát és a zúzott pirospaprikát, és főzzük, amíg illatos nem lesz.
Dobjuk bele a garnélarákot, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, és addig keverjük, amíg a garnélarák rózsaszínűvé kezd válni, de nem főtt meg teljesen.
Adjuk hozzá az oregánót és a spenótot, főzzük, amíg megfonnyad.
Tegyük vissza a főtt tésztát a fazékba, adjuk hozzá a maradék vajat, a parmezánt és a petrezselymet. Keverjük addig, amíg jól összekeveredik, és a vaj megolvad.
Amikor a garnélarák megfőtt, adjuk hozzá a citromlevet, keverjük össze még egyszer, majd forrón tálaljuk.
Jó étvágyat!
Csirke és zöldség Stir-Fry
Bátran változtassuk meg a fehérjét vagy a zöldségeket attól függően, hogy mi van a hűtőnkben. Az egyszerű szósz olyan ízvilágot biztosít, amely összefogja az ételt, függetlenül attól, hogy mi az.
Összetevők
6 adaghoz
1 font csirkemell (455 g), felkockázva
só, ízlés szerint
bors, ízlés szerint
1 font brokkolivirág(455 g)
8 oz gomba(225 g), felszeletelve
3 evőkanál olaj a sütéshez
SZÓSZ
3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 evőkanál gyömbér, apróra vágva
2 teáskanál szezámolaj
⅓ csésze csökkentett nátriumtartalmú szójaszósz (80 ml)
1 evőkanál barna cukor
1 csésze csirkehúsleves(240 ml)
¼ csésze liszt(30 g)
Elkészítés
Egy nagy serpenyőben, közepesen magas hőfokon tegyen bele 1 evőkanál olajat. Amint az olaj felforrósodott, tegye bele a csirkét, fűszerezze sóval és borssal, és addig párolja, amíg átsül és megbarnul. Vegye ki a főtt csirkét a serpenyőből, és tegye félre.
Ugyanebben a serpenyőben melegítsünk fel 1 evőkanál olajat, és adjuk hozzá a gombát. Amikor a gomba kezd megpuhulni, adjuk hozzá a brokkolivirágokat, és kevergetve pirítsuk, amíg a brokkoli megpuhul. Vegye ki a főtt gombát és brokkolit a serpenyőből, és tegye félre.
Adjon a serpenyőbe 1 evőkanál olajat, és párolja a fokhagymát és a gyömbért, amíg illatos nem lesz. Adja hozzá a szósz többi hozzávalóját, és keverje simára.
Tegye vissza a csirkét és a zöldségeket a mártásos serpenyőbe, keverje, amíg átmelegszik.
Tálalja forró rizzsel vagy tésztával.
Jó étvágyat!
Frissített Ramen
Hozzávalók
1 adaghoz
1 csomag instant ramen, elkészítve
1 tojás, tükörtojás
3 szelet szalonna, főzve és apróra vágva
1 evőkanál újhagyma, vékonyan felszeletelve
kóser só, ízlés szerint
fekete bors, ízlés szerint
Elkészítés
Egy edénybe, amelyben 2 csésze (480 ml) forrásban lévő víz van, adja hozzá a ramen fűszercsomagot és egy evőkanál vajat. Keverje, amíg a vaj elolvad, majd adja hozzá a ramen tésztakockát, és főzze, amíg a tészta megpuhul, 2 percig. Öntse a rament egy tálba.
Az elkészített ramen tetejére tegye a tükörtojást, a szalonnát és a mogyoróhagymát, és fűszerezze sóval és borssal.
Jó étvágyat!
Fekete bab-töltött édesburgonya
Hozzávalók
4 adaghoz
2 evőkanál olívaolaj
4 csont nélküli, bőr nélküli csirkecomb, felszeletelve
só, ízlés szerint
bors, ízlés szerint
1 font zöldbab (455 g)
2 csésze cseresznyeparadicsom(400 g), félbevágva
½ csésze bazsalikomos pesto(115 g)
Elkészítés
Egy nagy serpenyőben hevítse fel az olívaolajat, és tegye bele a csirkecombokat.
Fűszerezzük sóval és borssal. Amikor a csirke teljesen átsült, vegyük ki a serpenyőből.
Szeletelje csíkokra, és tegye félre.
Adjuk hozzá a zöldbabot, és főzzük ropogósra.
Tegyük vissza a csirkecsíkokat a serpenyőbe, majd adjuk hozzá a paradicsomot és a pestót. Keverje addig, amíg teljesen össze nem keveredik.
Azonnal tálalja, vagy ossza szét 4 ételtároló edénybe, és tárolja a hűtőszekrényben. Hűtve akár 4 napig is eltartható.
Jó étvágyat!