Külföldi munka vendéglátás Anglia vagy Németország a jobb?

Vendéglátásban szeretnék elhelyezkedni. Beszélek németül és angolul is és Anglia és Német o. között vacillálok. Ugyebár Németek közelebb vannak, de Angliában állítólag többet lehet keresni + nekem jobban bejön London. Ti melyik országot választanátok?

Hozzászólások

  • Angliában szakácsként dolgoztam és nekem nagyon bejött 5 évet húztam le kint. Nem tudom mit értesz pontosan vendéglátás alatt pincér vagy szakács? De mindegy is mert mosogatóként is jól lehet keresni mind a két országban. Voltam németeknél is de az valahogy nekem nem jött be, olyan rideg. London szerintem nagyon jó hely pörgős, sokszínű van valami különleges varázsa. Bár ahogy elnézem most már itthon is elég jó pénzt lehet keresni így csak a pénz miatt szerintem nem érdemes kimenni már. Én most épp pihenek de unoka tesóm egy pesti étteremben 350 nettót kap kezdő (1 éves tapasztalata van) szakácsként.

  • Én voltam vendéglátós mindkét országban és a fene tudja... szerintem próbáld ki mindkettőt:) én nem tudnék különbséget tenni hol volt jobb. London nagyon ott van a szeren, ha szeretsz bulizni és szereted a sokszínű világot, szórakozási lehetőséget a pörgést. A német munka pedig tényleg egy kicsit ridegebbnek tűnt ahogy tamas79 fogalmaz, de Berlinek is megvan a maga varázsa én azt is nagyon szerettem. Dolgoztam még Münchenben is az inkább olyan nyaralós, lazább feeling volt. Persze minden függ a kollégáktól, társaságtól nekem mákom volt a legtöbb helyen. Ami fontos, hogyha valamelyik munkahelyen nem érzed magad jól akkor keress másikat. Nem szabad leragadni egy rossz helyen rengeteg lehetőség van ezek brutál nagy városok brutál sok lehetőséggel.

Jelentkezz be or Register a hozzászóláshoz.