Indián nyár 2018 avagy még októberben is napsütés és meleg van.

Indián nyár

Majd egy hónapja posztoltam lehangoltan- hogy vége a nyárnak, a jó időnek. Ugye akkor jött a hirtelen 12-13 fokos - sőt valahol több fokos - lehűlés. 
Az igazi nyárnak valóban vége lett, de a kellemes, meleg időjárásnak szerencsére csak ideiglenesen lett vége.
Egyik nap olvastam egy időjárás előrejelző oldalon egy posztot erről a kissé szokatlan októberi melegről. Sokan nem örültek neki, mert ők már októberben havat, meg "szibériát" akarnak kis országunkba, és hogy jajj menjen az időjárás a csipába(direkt írtam így), mert hogy képzeli, hogy októberben nem fagy még be a hátsó fertályunk, és kellemesen melegnek merészel lenni. 


Volt olyan kommentelő is persze, aki nagyon örült ennek az időjárásnak, és le is merészelte írni több kommentelő hatalmas felháborodására. Letámadták őt, hogy milyen hülye meg bolond, hogy ennek örül, hogy lehet ennyi esze és további igencsak primitív és magukat minősítő hozzászólásokkal.


Tényleg itt tartunk, hogy ha valaki örül a jónak, jókedve van, és kihasználja a természet eme ajándékát, az maradjon csöndben, és ne merészeljen megszólalni, mert felnőtt, családos emberek primitíven letámadják, mint valami óvodában..?
Szomorú... de én ennek ellenére is le merem írni, hogy örülök ennek a késő nyári időjárásnak, mert gyűlölöm a telet, a hideget, és a téllel járó hátrányokat. 


Ahogy kiszámoltam, a kellemesen meleg időjárásnak köszönhetően kb. napi 1500 - 2000 Ft-ot spórolunk, hiszen nem kell fűteni egész nap, maximum olykor 2-3 órára belangyosítunk hulladék fával- ágakkal estére. Ami azért nem kevés pénz! 
Igen, tudom, hogy kell a hideg, akármennyire is utálok az ezzel járó megfázással, a torokgyulladással, a fagyoskodással küzdeni. És mindenki nyugodjon le a csipába, mert lesz majd hideg, amikor az embernek a könnye is ráfagy az arcára. Lesz majd hetekig tartó pocsolya idő, amikor vissza fogják sírni a zsörtölődőek is a kellemes nyári időt, mert nem fogják tudni kitenni a lábukat a házból. Akkor meg majd az lesz a probléma, hogy miért esik állandóan az eső, miért van ilyen hideg blabla..


Egyébként is a tél viseli meg a legjobban a szervezetünket, akkor kerülnek a legtöbben kórházba, és a tél veszi ki a legtöbb energiát a szervezetünkből.
Én annyit mondok, hogy örüljünk ennek a jó időnek a zsörtölődés meg a kötekedés helyett, és használjuk ki, menjünk kirándulni, tevékenykedjünk kint a veteményesben, szervezzünk kinti programokat! Mert egyszer sajnos minden jónak vége szakad... Nekem nem hiányzik az állandó hideg, az állandó depressziós idő. 
Örülnék, ha csak egy hónapig tartana a tél, ami arra bőven elég lenne, hogy a kártevők elpusztuljanak, nem pedig március végén még tüzelni kell, amikor már rég tavaszodnia kellene.... 
Én megyek is ki, és élvezem a kellemes időt, csinálom a kinti munkákat, mert így is sok időt elpazaroltam a gép előtt ülve eme iromány megírására.

Szép napot!

Hozzászólások

  • Én is imádom a meleget, nyári gyerek vagyok, nagyon sokat haladunk a kertben és a ház felújítással ebben a jó időben. De a telet éppúgy szeretem, a nagy havat is, a gyerekekkel minden évben türelmetlenül várjuk az első havat. Ahogy tavasszal az első virágokat. Minden évszaknak megvan a varázsa. Aki csak mérgelődni tud ezeken, nos részvétem nekik.
  • Ahogy mondod! Minden évszaknak megvan a maga szépsége! Bizony, az építő ipar örül ennek az időnek! Mi is most fogjuk megcsináltatni a kéményt. Sajnos sokan vannak, akik mindig csak morognak... utálom a telet, de elfogadom, ha majd beköszönt.
Jelentkezz be or Register a hozzászóláshoz.