Éreztétek már úgy, hogy elpazaroljátok az életet?

Mostanában azon töprengek, hogy megfelelően élem e az életem? Akármibe belekezdek egyből az jut eszembe , hogy érdemes e vele foglalkozni, egyáltalán van értelme belevágni? Legyen ez tanulás, egy új hobbi vagy éppen egy párkapcsolat. Egyszerűen nem tud semmi lekötni és amit éppen csinálok abban sem vagyok biztos, hogy érdemes-e csinálni. Úgy érzem csak pazarlom az időmet, az életemet.

Elmúltam 30 éves és visszatekintve az elmúlt évekre nem csináltam semmi különöset. Alapjában elégedett vagyok csak elkezdett foglalkoztatni a gondolat, hogy megfelelően élem az életem vagy lehetne jobban is csinálni, de igazán nem érdekel semmi. Ti szoktatok ezen gondolkodni? Elégedettek vagytok az életetekkel?

Hozzászólások

 • Ismerős érzés. Sokszor gondolkodok ezen én is, de nincs tökéletes recept az élethez. Szerintem a legjobb élet stratégia ha minél több időt tudsz boldogan megélni és ehhez nem kellenek nagy dolgok akár egy parkban ücsörögve is jól érezheti magát az ember. Azok akik reális célokat jelölnek ki az életben és rugalmasan állnak a dolgokhoz szerintem ők élnek jól igazán. 

  Például mostanság elég sok sorozatot nézek és folyamatosan megkapom a páromtól és a szüleimtől is, hogy pazarlom az életemet, az időmet és hogy hasznosabban is tölthetném ezeket az órákat. De én pont leszarom mert jól érzem magam, habár értem őket is:)  Remélem előbb-utóbb találsz olyan elfoglaltságot amivel elégedett leszel. 
 • Sokan ott basszák el, hogy túl nagy célokat jelölnek ki aztán hülyék ahhoz, hogy elérjék de görcsösen ragaszkodnak ahhoz. És miközben a kis álomvilágukat kergetik a valóságban elfelejtenek élni. 

  Az pedig, hogy elpazararolja valaki az idejét az életben nézőpont kérdése. És itt jön a kérdés, hogy mi az élet értelme? De ne is menjük bele mert ez elég komoly filozófiai kérdés és könyveket lehetne róla írni és nem egy kommentben válaszolni rá. Ezzel elég sok szakirodalom foglalkozik és még egyik sem fejtette meg :)

  Például ha feltalálnád a rák ellenszerét akkor hasznosan töltötted az idődet? Szemben azzal ha sorozatokat nézel? Dehogy vazzeg csak több egészséges ember lesz és kevesebb parkolóhely. 

 • @lacie de hát én nem jelölök ki nagy célokat éppen fentebb írtam, hogy nincsnek céljaim és különösebben nem érdekel semmi és senki és nem vagyok biztos abban, hogy ez így jó. 
 • zsanett83 lehet, hogy neked nem az életstratégiáddal van gond, hanem csak egyszerűen depressziós vagy. Próbáld ki akkor, hogy kitűzöl célokat és ha valamibe belekezdesz akkor nem agyalod túl hanem csak csinálod. Gondolj arra, hogy nincs értelme az életnek így tök mindegy mit csinálsz csak érezd magad jól amíg el nem patkolsz és ne variáld túl a dolgokat. 
 • Én is sokszor úgy érzem, hogy nem találom a helyem a világban. De szerintem ez természetes senki nem tudja megmondani mi a helyes minden nézőpont kérdése és lacie-vel értek egyett próbálj arra törekedni, hogy minél többet jól érezd magad találj valami hobbit, utazgass,meditálj,nézz sorozatokat,videójátékozzál,csajozzál/pasizzál vagy csinálj egy startupot a lényeg érezd magad jól. 
Jelentkezz be or Register a hozzászóláshoz.