Cékla eltevése télire

Nemtudom hogy itt lehet e de aki tud kérem segítsen!
CÉKLA!!
Szóval minden évben ültetek céklát nagyon szép és sok is van de mindig csak annyit csinálok meg ami pár nap elfogy de ez kicsit fárasztó meg nem is mindig jut időben eszembe így sajnos tavaly is sokat kidobtunk a pincéből.a kérdésem az lenne valaki tudna e nekem olyan elrakási módszert receptet😆amivel ha megcsinálom eláll sokáig ..lehet dunc bödön vagy akármi csak a lényeg hogy nagy mennyiségben csinálnám..köszönöm

Hozzászólások

  • én tavaly kész céklát tettem el , mint amikor frissen csinálom (két variációba vagy karikára vágva, vagy a kolleganőmtől tanult csikokra vágott variációban, csak egy kicsi nátriumbenzonátot tettem bele , egy egy üveg, egy ebédhez pont elegendő, még van a tavalyiból ezért idén nem teszek el, de én frissen megfőzve is imádom enni, rizses húshoz vagy pörkölthöz, reggeli turmixba, céklalé ? , el is lehet cserélni, osztani, ajándékba adni....
  • Fözd meg a céklát ,puculd meg ha kihűlt vágd karikára rakd üvegekbe és a következő lével öntsd fel .5 bögre víz ,1 bögre 20% os ecet ,1 és ½ bögre cukor,1 mokkás kanál bor kén, 1 teás kanál szalicil 1púpos evő kanál só ezt jól keverd össze és tegyél az üvegekbe egy kis kömény magot, és 1 - 2 babér levelet, ezta lét öntsd rá ,csavard le az üvegeket és mehet a spájzba! ez a lé bár milyen savanyúsághoz jó, csak akkor ízlés szerint mehet hozzá koriander mag, mustár mag,egész bors ,kapor.évek óta így teszem el és nagyon finom csemegés .
  • Cékla eltevése tartósítószer nélkül: ha rendesen ki van főzve az üveg és minden eszköz, amit használsz, a folyamat során nem érsz hozzá kézzel, csak a fogóval, a kifőzött merítőkanállal, akkor annak el kell állnia mintha tartósítószer is lenne benne. 
    Ha fejreállítva dunsztolod, akkor a benne maradt levegő is kellően felhevül, és egy-két röpködő mikróba is kivégeztetik. 

    Egy hatalmas fazékban kifőztem az üvegeket, mellette a fogót és merítőkanalat. A merítőkanál és a fogó vége kilógott a vízből,, meg később meg is kell fogni, de a mikobák nem utaznak olyan gyorsan, hogy ez gondot okozzon. Egyelőre a befőtt és lekvár kitart tartósító nélkül.
Jelentkezz be or Register a hozzászóláshoz.