Egyiptom utazás kérdések, tippek 2018

Sziasztok!
November 5.-én megyünk párommal egy hétre Egyiptomba.
Hétfőtől péntekig Hurghadában, a Sunrise Holidays Resortban szállunk meg, majd pénteken Cairóba megyünk és onnan repülünk haza hétfôn. Cairóban a Mariott Mena Houseban lesz a szállásunk. 

Lenne pár kérdésem: Az egyik legfontosabb az oltások/gyógyszereket illetve lenne. Tudom, hogy nincs kötelező oltàs de van aki ajánlja?!
Valamint mik a bevált gyógyszerek a hasmenést-hányást illetően vagy annak megelőzésére? Inkább felkészült szeretnék lenni minthogy betegség rontsa el az álom nyaralást.

Mivel Hurghadából felkell mennünk Cairóba van akinek van ötlete mi lenne a leggyorsabb megoldás? Ha valaki tud megbízható sofőrt esetleg.
Ugyanez illeti Cairót is. Nem szeretnénk tömegtúràkon részt venni, ugyanakkor teljesen magunkba sem szeretnénk bolyongani, így egy megbízható sofőr jól jönne ott is.

Búvárkodásról, snorkelezésrôl, quad túráról véleményeket és persze BÁRMILYEN hasznos tanácsot és tapasztalatot (akkor is ha esetleg nem említettem de valaki úgy érzi, hogy érdemes megosztani) szívesen fogadok (programokat, idegenvezetőket illetve csak angol jöhet szóba, párom bolgár, így magyar idegenvezetés kizárt)

Előre is köszönöm a segítséget!!

Hozzászólások

  • szerkesztette ezt: 2018 szeptember
    A sunrise nem sznoris hotel, fakt programnak Sharm el Nagát ajánlom, vagy Paradise sziget túrát. Akár a helyiekkel is meg lehet rá alkudni, de a facebook- on elérhető pl. Ghoneim Mohi a könnyű utazástól vagy Walid Samir aki Lido néven fut. Velük is tudsz egyeztetni. Gyógyszer megelőzésre nincs, ha baj van a saját gyógyszerük hatásos: Antinal vagy Diax mellé Streptoquin. Itthoni gyógyszerekkel felesleges próbálkozni. Ott pár dollárért megvehető. Oltás felesleges. Bármi kérdèsed van ezzel kapcsolatban, keress nyugodtan.
Jelentkezz be or Register a hozzászóláshoz.