Spórolási tippek 2018. Milyen megtakarítási módszereket javasoltok?

Ti milyen spórolási, megtakarítási módszereket használtok? Mostanában azt vettem észre, hogy csak úgy folyik ki a kezem közül a pénz és hó végén már számolgatnom kell mire költök, na ennek szeretnék véget vetni. Most elkezdtem félre tenni a fizetésem 15%-át és vezetek egy bevétel / kiadás naplót, hogy lássam mennyit költök és hol folyik el a pénzem. Minden tippet szívesen veszek, hogy ti mi pénzügyi trükköket, programot, alkalmazásokat használtok.

Hozzászólások

 • Én a fizetésem 10-20%-át szoktam eltenni és szintén vezetem a kiadásaimat ez az alap szerintem. A legfontosabb, hogy mindig tervezz előre: legyen hetes, hónapos és éves terved, hogy mire mennyit költesz és mennyit szeretnél megtakarítani, így könnyeben fog menni a spórolás. 

  Néhány tipp a spóroláshoz:

  - Lehetőségedhez mérten mindig tegyél félre valamennyit mondjuk a fizetésed 10%-át
  - Vezesd a kiadásaidat 
  - Ha valamit vásárolni szeretnél akkor kérdezed meg magadtól, hogy biztos szükséged van-e rá?
  - Tervezd meg a bevásárlást és ne impulzusszerűen vásároljál. Továbbá próbálj meg legalább 1 hétre előre bevásárolni ,így kevesebbszer kell boltba járni. Időt is és benzint is spórolsz. 
  - Használj a háztartásban LED égőket amelyek jóval kevesebbet fogyasztanak és figyelj oda feleslegesen fogyasztó háztartási gépekre egyéb fogyasztó berendezésekre , pc, égve felejtett villany, bekapcsolva hagyott tv stb. 
  - Telefon előfizetés csökkentése: nézd át az előfizetési csomagodat és kérdezd meg magadtól, hogy biztos szükség van ilyen előfizetésre, esetleg a mellé részletre vásárolt drága készülékre.
  - Kábel tv előfizetés csökkentése. Itt is rengetegen fizetnek elő 100-200 csatornára aztán összesen jó ha 3 csatornát néznek miközben havi 4-5000-el többet fizetnek ami éves szintem 40-60000Ft is lehet. Aztán még van a Spotify,Hbo go és a többiek ezeket ha nem használod napi szinten akkor tök felesleges előfizetni. 
  - Használd az autódat kevesebbszer nem kell mindenhová autóval járni. Van olyan ismerősöm aki a gyerekét 800m távolságra autóval hordja naponta és ezért tartanak fent két autót miközben annyi idő alatt amíg kiparkol és beszállnak le is sétálhatnának. 
  - Lehetőleg ne legyen egynél több bankszámlád ha teheted akkor egy se. Mert így elkerülheted a számlavezetési díjat, az éves kártya díjat, az sms értesítő díjait és a saját pénzed után felvett költségeket ha ezeket összeadod akkor az éves költségelég szép summa lehet. 
  - Ha nem muszáj ne rendelje kész ételeket hanem főzzél magadnak sokkal olcsóbb és egészségesebb is. 
  - Vásárolj szezonnal ellentétesen. Nyáron téli cuccokat, télen nyári cuccokat. 
  - Vehetsz használt dolgokat is nem muszály mindig új dolgokat venni. 

  Na hirtelen ennyi jutott eszembe várom én is a tippeket. 

Jelentkezz be or Register a hozzászóláshoz.