Milyen fákat ültessünk a patakpartunk mellé

Tudnátok segíteni abban, hogy milyen fákat ültessünk a patakpartunk mellé? Egyre többet dönt ki a vihar és úgy gondoltuk, hogy olyan 1-2 km-es szakaszon 50 facsemetét elültetünk (néhány kutyás összefogna), hogy legyen még fa 20 év múlva is :) Kérdés, hogy mi lenne a megfelelő? Jelenleg nyárfák, fűzfák vannak. Van esetleg, ami jól érzi magát a patakparton, de gyorsabban nő? (Benta patak) Köszönöm!

Hozzászólások

  • Patakpartra fűzfa az autentikus. :-) Viszonylag jól bírja a kiképzést a nyárfa és a zöld juhar, de mindenképp a fűzfa a tuti. Érdemes viszont: szilva és almafát is ültetni, az se baj, ha valami vad magoncot, vagy csak aljas módon elültetitek az almacsutkát.

  • Szomorúfűz, akác. Legalábbis én ezeket ültetném. :) Aránylag gyorsan nőnek, a szomorúfűz elég gyorsan ad árnyékot is, az akác metszéséből - igen, én pl. szoktam metszeni - lehet szalonnasütéshez ágakat menteni..

  • Nemes vagy fekete diófát, szomorúfüzet, cseresznyét, kőrist ültetnék. Az akác invazív és tarackol, azt nem kéne. Esetleg még hárs, platán, éger, ha van elég hely. 1-2 év múlva néhány tő gyöngyvirágot, hóvirágot is érdemes beültetni, azok is gyorsan szaporodnak ott, ahol jól érzik magukat.

Jelentkezz be or Register a hozzászóláshoz.