Ívólé készítés házilag

Érdeklődni szeretnék, ki hogyan tesz el ivólevet.(alma, körte) Több variációt is olvastam. Csinálhatom e úgy, hogy lepréselem a levet és azt főzöm meg, nem pedig pépesítem? Illetve cukor nélkül? Nincs gépem szóval kb mindent hagyományos száraz dunsztba teszek. Jó lenne ha minél tovább elállna. Köszi a segítséget!

Hozzászólások

 • Rengeteg alma-körte termett, ezért többször is csináltam rostos levet.
  A megpucolt gyümölcsöt feldaraboltam, vízben feltettem főni, majd amikor már puha volt összeturmixoltam. Hígítottam rajta ízlés szerint cukrot citromsavat tettem bele és kimosott (nem sterilizált) üvegekbe mertem, fejrefordítva állt pár percig majd ment a helyére. Mindig így csinálom, ( a paradicsomot is) nem szokott megromlani, évekkel ezelőtti
  sárgabarack most fogyott el.

 • Itt van néhány recept

  Már van egy gyümölcslé készítés a blogon, de ezt most másképpen csináltam, és akinek meg van hozzá a gépe az nem fog ebben csalódni, nagyon nagyon jó lett.
  Most a gyümölcsöt átengedtem a gyümölcs centrifugán, aztán lemértem a lét, amennyi a lé annak a fele mennyiségű vizet tettem hozzá, aztán felforraltam az egészet, ha gondoljuk lehet minimális cukrot tenni hozzá, de ezt tényleg szájíz szerint ajánlom, de azt is elmondom nem szabad agyon cukrozni, mert akkor nem érezzük a gyümölcs ízét.

  https://borosvalikonyhaja.blogspot.com/2017/07/rostos-gyumolcsle.html

  Mindig nagyon szerettük a gyümölcsleveket, de a bolti már régen nem az igazi... így évek óta magamnak készítem, tartósító nélkül.. és több évig eltartható, nekem 2014-ben 90 üveggel készült, kicsit túl teljesítettem, mert kitartott már második éve... az idén csak annyit fogok készíteni ami terem a kertbe...

  https://borosvalikonyhaja.blogspot.com/2016/06/rostos-gyumolcsle.html

Jelentkezz be or Register a hozzászóláshoz.