Birsalma kenyér készítése recept

Birsalma kenyerem 😉 Így készítettem : megpucoltam 4 db birsalmát ,és nagy lukú reszelőn lereszeltem , kb 2dl vízben 1 evőkanál barna cukorral ,csipet fahéjjal megpároltam .. amikor megpuhult langyosra hűtöttem ..Egy keverőtálban felvertem 2 egész tojást ,,3 evőkanál barna cukorral és 2 cs. van cukorral .. hozzáadtam a kihűlt birsmasszát ( nem száraz ,kell egy kis lé alatta ) ,és 1dl olajat .. összekevertem ,és a száraz anyagokat 30dkg lisztet ( én most fele sima -fele teljes kiőrlésűt használtam ) fél cs.sütőport .és egy teáskanál fahéjat ....+ egy doboz (10dkg) aszalt narancshéjat az egészet összekevertem . kivajazott ,lisztezett formába tettem és készre sütöttem 180'-on kb fél óra :) 1 citrom levét és 1 evőkanál porcukrot kikevertem és a még forró sütire öntöttem ..beszívta 


Jelentkezz be or Register a hozzászóláshoz.