Cukor hozzáadása nélkül őszibarack lekvár főzés?

Tudtok ajánlani valamilyen receptet cukor nélküli lekvár készítéshez?

Hozzászólások

  • Befőttet is és lekvárt is cukor és tartósító nélkül csinálom, tökéletesen eláll. Befőttnél a nyers gyümölcsöt üvegbe nyomkodom, jó szorosan és lezárom, víz, cukor és tartósító nélkül, kidunsztolom és hagyom az edénybe ki hűlni,, kicsit összeesik. Lekvárt a megtisztított gyümölcsöt a sütőbe rakom, sokkal több a lé el kell párologtatni, éjszakára pici lángon hagyni, reggelre szépen össze esik.Ha kellő sűrűségű, üvegbe rakni, száraz dunszt és mehet a polcra.
  • Szinte bármilyen zöldséget gyümölcsöt el lehet tenni önmagában felforralva és forrón nagyon tiszta üvegbe tenni és kupakkal lezárni, így a vákum segít a tartósításban. utána egy kicsit száraz dunsztolni ( lepedővel letakarva). Ez az alap
Jelentkezz be or Register a hozzászóláshoz.