Piros arany készítés friss fűszer paprikából.

Ha a frissen szedett fűszerpaprikámat ledarálom, vagy botmixelem, és megsózom, abból jó piros arany lesz? Vagy édes Anna? Eddig csak por őrleményt csináltam. Kérem, az válaszoljon, aki már csinált ilyet. Köszönöm!

Hozzászólások

  • Én ezen recept alapján szoktam csinálni:

    Piros arany

    5 kg kápia parikát megtisztítok, kicsumázok, majd felteszek főzni.
    1 jó közepes zellert tisztítok, szeletelek, és azt is megfőzöm.
    Ha a paprika és a zeller is puha, leszűröm őket, majd turmixolom, és visszaöntöm a pépet egy fazékba.
    Adok hozzá egy 220 millis üvegnyi sűrített paradicsomot, másfé evőkanál 10%-os ecetet és egy kanál cukrot, vagy édesítőt.
    égül sózom. Ehhez a mennyiséghez 170 g. sót adok. Forrón szedem forró üvegekbe, és szárazdunsztban tartom kihűlésig. Ebből a mennyiségből 20 tormásüvegnyi mennyiség készül (ld kép).
    (Gombásné Felföldi Anikó receptje nyomán)

Jelentkezz be or Register a hozzászóláshoz.